YENİLENDİ

Bedlîs’te seçim hilelerine itiraz eden halka polis saldırısı

Bedlîs merkezde 31 Mart'ta yapılan seçimlerde iktidar tarafından korsan seçmenler ve usulsüzlüklere itiraz için İl Seçim Kurulu'na giden DEM Parti seçmenleri polis tarafından engellendi. Tüm engelleme girişimlerine rağmen itiraz edildi.

31 Mart yerel seçimlerinde iktidar partisi sonuçları kendi lehine çevirmek için yüzlerce asker ve polisi korsan seçmenler olarak kente taşıdı. Bu da yetmeyince bu kez 2 bin 18 oy geçersiz sayılarak, AKP’nin 8 bin 900 oyla kazanması sağlandı.  DEM Parti ise 8 bin 702 oy aldı. Tüm hilelere rağmen aradaki fark 188’e kadar ancak çıkarılabildi. 

DEM Parti, bugün İl Seçim Kurulu’na giderek itirazda bulunmak istedi ancak polis kurul binası ile parti binasını ablukaya aldı. 

Kurul binasına gitmek isteyen DEM Parti seçmenleri polisin biber gazlı ve tazyikli saldırısına maruz kaldı. 

Polis saldırılarına tepki gösteren DEM Parti Milletvekili Hüseyin Olan, "İtiraz dilekçelerimizi hazırdık ama polis önümüzü keserek hukuksuz bir şekilde yürümemizi engelliyor. Yasal haklarımızı kullanmamız engelleniyor. Hiçbir güç hakkımızı aramamıza, gasp edilen irademizi geri almamızı engelleyemez” dedi. 

Hüseyin Olan, “Biz Bedlîs’i kazanmışız ve bu görüntü de bunu net gösteriyor. Tüm demokratik ve yasal yolları kullanacağız. İptal edilen oyların büyük bir bölümü bizimdir. Memur olmayan biri sandık başkanı yapılmış, güvenlik güçleri ve AKP’li belediye başkanı silahlarıyla oy sayımının yapıldığı yere gitmişler. Bu seçim yasasına aykırıdır ve bunu kabul etmiyoruz” diye ekledi 

POLİSTEN TEHDİT: BUNU DA VURUN!

Kentteki gerginlik bir süre devam etti. DEM Parti Bedlîs Belediye Eşbaşkan adayı Nezir Karabaş gözaltına alınmak istendi. Halkın tepkisi üzerine polisler gözaltı girişiminden vazgeçti. Polis saldırısında en az 6 kişi gözaltına alındı. Bir sivil polisin “Bunu da vurun” sözleriyle partilileri tehdit etmesi kameralara yansıdı.

Olayların ardından parti binası önünde açıklama yapan Karabaş, 31 Mart’ta AKP ile değil, devletle yarıştıklarını ifade etti. Karabaş, "Biz polisle yarıştık, burada bize saldıranlarla yarıştık. Bunların valisiyle cebelleştik. Milletvekilimizin randevularını kabul etmeyenlerle yarıştık. AKP’nin adayı Nasrullah Tanğlay ile yarışmadık. Bu belgede görüyorsunuz. 600 kişi polis okulu adı altında Rize, Trabzon, Yozgat ve başka yerlerden getirilmiş. Tanğlay, Bitlis halkının iradesi değildir. Tanğlay, Bitlis halkından oy almamış. Halkın oy kullandığı her sandıkta Tanğlay sandığa gömüldü. Tanğlay, Bitlis halkının gözünde meşruiyetini yitirmiştir" diye konuştu.

 DEM Partililer, İl Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu.